top of page
  • Foto van schrijverGillyan

Corona legt de hele wereld plat!

Ondertussen waren de repetities voor De Jantjes musical in volle gang totdat door de plotselinge Corona uitbraak aan alles een einde kwam. Met Rondje Mokum, er kwamen weer optredens binnen en we waren begonnen met repeteren met Greetje de Oude. En ook de MS de Jordaan ligt stil. Mijn gewone werk als projectmanager gaat gelukkig door en ik kan thuis werken. Maar jeetje wat een rare en gekke tijd is het nu. 17 optredens tot en met eind mei zijn nu al gecanceld en als we pech hebben zal er nog veel meer afgezegd worden. Daar wil ik echter nog niet aan denken, want we leven nu.


Daarom heb ik het livestreamen via Facebook weer opgepakt (net als heel veel andere collega zangers en zangeressen) en dat is zo leuk om te doen. Ik krijg er energie van en veel mensen doe ik er een enorm plezier mee. Aanstaande dinsdag komt zelfs AT5 langs om te filmen; De #Quarantainesessies heet het!


Op 2 februari bijvoorbeeld mocht ik weer optreden via Clup Welzijn op het zondagmiddagpodium in wijkplein Centrum & Gors. Wat een feestje was dat zeg. De activiteitenbegeleidster Joyce wilde al een kaartje hebben, zodat ik nog vaker daar en in de Tien gemeenten op kan treden en nadien zei ik tegen Peter, die altijd zo fijn mijn geluid doet en tussendoor altijd de juiste liedjes draait en daardoor de beste toon weet te zetten, dit willen we toch graag vaker doen.

Slaat opeens de maandagmorgen erna rond 10:00 uur mijn mobiel op hol. Ik zie tags op Facebook en appjes binnenkomen. En even heel snel zag ik in 1 berichtje van een vriendin

een krantenartikel in het Noord-Hollands Dagblad met een foto van mezelf. Pas een uur later kon ik het zelf lezen. Eugène Besançon had duidelijk 2 uur lang van mijn optreden zitten genieten. Hij kopte “Veelzijdige Gillyan boeit publiek” en van het stukje (halve pagina) viel ik wel even stil. Dat moest ik natuurlijk meteen delen, zo trots was ik er op. En wat gebeurde er? Via mijn website kreeg ik een dag later meteen 2 berichtjes binnen. Inmiddels al 3 boekingen. Dus de mooiste reclame is dat wat je totaal niet ziet aankomen.

Als zangeres ben ik altijd bezig met nieuw repertoire om te zingen of hoe je jezelf wil laten zien. De komende weken, maanden neem ik stappen om mezelf nog zichtbaarder te maken dan ik nu al ben. Op social media ben ik dat best al. Ik merk alleen als ik daar vaker iets neerzet dat er dan ook meer reacties of zelfs boekingen uit komen.

Ik heb met Maria Slaman van Moxiefilm gesproken over een mooi videopakket en ze is al een dagje met me mee geweest. Inmiddels ben ik ook een leuke en leerzame "Verbinden met video" training bij haar begonnen. Om zelf wat leuke filmpjes te kunnen maken voor op mijn website en social media kanalen. En nu we verplicht binnen zitten is dit zo'n welkome uitdaging.


En oh ja, ik krijg mooie inspiratie door het vele thuiszitten en kwam zo op "Een Liedje voor een Liefje!" Dat idee heb ik al een jaar of twee in mijn hoofd en ik ben zeker niet de eerste en de laatste die met dit idee loopt. Maar ik ga er nu eindelijk iets mee doen omdat ik de vraag al heel vaak en lang krijg.


Zorg voor elkaar en blijf gezond lieve mensen.

Tot snel bij een optreden en als je mij wil zelf wil boeken, kijk dan eens op https://www.gillyan.nl/book-online


Muzikale groetjes,

Gillyan


#zingen #singingisgoodformysoul #Quarantainesessies #CoronaConcerten #BlijfThuis

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page