Wist je dat zingen en dansen goed voor je is?

September 12, 2018

 

Als ik zing 🎤 en daardoor ook dans 💃🏽 ( bij mooie en rustige liedjes dein ik wat heen en weer) verbrand ik gewoon per uur bijna 500 calorieën. Dat is toch een geweldig feitje.

Ik kreeg een paar jaar geleden een cool sporthorloge van mijn man en daar kon ik ook dansen in zetten als optie. Het eerstvolgende optreden wat ik daarna deed zette ik mijn nieuwe horloge aan (met hartslagmeter onder mijn kerst outfit 😉) en was blij verrast naar de uitkomst.

Vroeger danste ik elk weekend op vrijdag, zaterdag en soms ook op zondag of donderdag. Mijn favoriete plek was café The Nasty, want daar draaide Jort of Dave de fijnste nummers om los op te gaan. Overigens viel ik er naar mijn idee nooit een kilo van af haha!

Tegenwoordig zing ik veel vaker en daardoor verbrand ik natuurlijk ook meer “calolietjes”. Na mijn maagverkleining in juni 2016 blijf ik daardoor goed op gewicht nu.
Oh ja en de overgang waar ik sinds begin dit jaar ook in zit maakt dat ik nog meer verbrand 🌶. Op de meest gekke momenten krijg ik een “opvlieger”. Dan loopt mijn lichaamstemperatuur op naar 10 graden warmer of zo en dat moet er even uit dan in de vorm van vooral zweet. Ik onderga het maar, want als ik sta te zingen heeft toch niemand dat in de gaten (hoop ik 😂) en zweten gaat dan meestal al vanzelf.

En dan vergeet ik bijna nog alle spieren die je verbruikt met zingen en dansen, dat zijn er heel wat.

De komende maanden mag ik aardig veel zingen en dansen 👏🎤. Zingen en dansen jullie met mij mee?!Muzikale groetjes,
Gillyan 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Carpe Diem

October 21, 2019

1/10
Please reload

Recente berichten

October 21, 2019

August 12, 2019

July 20, 2019

May 31, 2019