Fit @ Fifty #FitatFifty

April 25, 2019

 

Ik werd vorige week gebeld door een dame die bij Koffietijd werkt of ik mee wilde doen aan de Fit met Koffietijd finale live op 24 april. Dat wilde ik wel en ik mocht iemand meenemen. Dus mijn zusje en Maxime gevraagd. Debbie kon niet mee, maar Maxime wilde natuurlijk wel.

 

Inmiddels ben ik begonnen aan mijn #FitatFifty traject en zij gaat me daarbij helpen. Personal trainer Fab Fit Maxime kan dat als de beste heb ik al een paar keer ondervonden. In ieder geval 1x in de week krijg ik training, een hele pittige, van haar. De andere 2 keren in de week ga ik die op mijn eigen manier invullen om op 10 november zo fit als een hoentje te zijn.

 

Gistermorgen waren we vroeg onderweg om rond 9 uur een mooi plekje op te zoeken voor het Goede Doelen gebouw in Amsterdam waar Koffietijd opgenomen en uitgezonden wordt. We stonden vooraan vlak achter Krakkie, de personal trainer die het hele fit traject bij Koffietijd had gedaan de afgelopen tien weken. Vooraf kregen we al een warming-up en er was een heerlijke warme zon die ons nog meer verwarmde. Een paar minuten voor de uitzending begon werd Uptown Funk ingestart en ik zong het lekker mee. Quinty stond inmiddels voor me en die draaide zich om en gaf me de microfoon. Ik greep mijn kans en zong lekker mee. Dit alles is ook live op Facebook opgenomen voor degenen die het terug willen kijken (klik op deze link), zo leuk. Uiteindelijk heb ik in totaal 592 calorieën verbrand, dus een hele goede sportochtend voor mij. Op ongeveer 33 minuten in de uitzending vraagt Quinty ook nog even hoe het met me gaat. Dus mijn few minutes of fame eindelijk gehad.

 

Een weetje over mij; ik was vroeger niet goed in audities, altijd veel te nerveus, veel te onzeker door mijn overgewicht, 25 kilo te zwaar, en dat was altijd van invloed op mijn stem. Begin februari heb ik na heel lang niet, weer eens auditie gedaan. Het ging veel beter dan vroeger, echter net ziek geweest, dus niet helemaal bij stem. Ook deze keer ging ik niet door en vroeg me af waar dat dan aan kan liggen?

 

Mensen die dichtbij mij staan en mij heel goed kennen bedachten van alles of gaven redenen waarom ik er dan weer niet bij zat deze keer.
Variërend van: je bent geen rouwdouwer, hebt geen bravoure, bent gewoon mooi en lief, zingt wel fantastisch, enz.

Na de afwijzing was ik toch weer even van mijn stuk gebracht hierdoor. Helemaal toen ik later hoorde dat er heel wat bekenden van mij wel door waren. Maar dat duurde niet lang.

Ik ben wie ik ben, ben inderdaad misschien niet genoeg aanwezig, wel heel enthousiast en weet wat ik kan. Mede door de mooie complimenten die ik altijd na een optreden krijg.

En ik zing omdat ik mensen wil laten genieten. Ze pinken een traantje weg bij een nummer wat herinneringen aan vroeger oproept of gaan los als ik spontaan Uptown Funk zing zoals gisteren bij Koffietijd. Daar doe ik het voor en of ik nou wel of niet ooit eens op tv echt mag laten horen? De tijd zal het leren. Misschien een keertje The Voice.

 

Tot die tijd zing ik de sterren uit de hemel als ik de kans krijg en zend ik het universum in dat ik nog meer wil zingen. Misschien weer een keer met Ruth Jacott of met Edwin Evers in oktober :D

 

Muzikale en sportieve groetjes,

Gillyan

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Carpe Diem

October 21, 2019

1/10
Please reload

Recente berichten

October 21, 2019

August 12, 2019

July 20, 2019